Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en måde at få forløst de ting, vi har låst fast i kroppen, som samtale og almindelig terapi ikke kan ”få fat på”.

Kroppen husker ALT, hvad der er sket gennem hele vores liv.
Og den gemmer på det, for en sikkerheds skyld. Det gør den tit helt uden at vores bevidste hjerne behøver vide noget om det. Kroppen vil jo bare gerne have, at vi overlever. Det er dens vigtigste opgave. Derfor smider den ikke noget væk, den lagrer det i vores celler og muskler.
Det kan være alt fra store chok og traumer til ophobninger af følelser og overbevisninger.
Vores maver kan være fyldt af gammel skældud fra da vi var små. Eller af alle de gange vi har nikket og smilet og sagt ok til ting, der overskred vores grænser og overhovedet ikke var ok. Det kan sætte sig som stenhårde klumper, vi ikke selv kan mærke eller få løst op.

Kropsterapi er en blanding af forskellige teknikker som massage, åndedræt, tryk og led-frigørelser, der hjælper kroppen med at slippe spændinger og smerter og at få flow og bevægelighed tilbage.
Kropsterapi findes i forskellige former, de fleste udspringer af Body SDS (Body Self Development System), der var de første til at uddanne kropsterapeuter herhjemme. De mest kendte herhjemme er derudover Manuvision og Totum.
Uanset hvor man er uddannet, så er kropsterapeuter forskellige. Derfor føles kropsterapi også forskelligt afhængig af, hvem du går til.

Hos mig er det vigtigt, at behandlingen aldrig bliver for voldsom, for smertefuld eller grænseoverskridende.
Jeg blander kropsterapien med healing, så din krop og dit system føler sig tryg ved at lade mig komme tæt på og at tage imod behandlingen.
Healingen hjælper mig også til bedre at kunne mærke ind i, hvor din krop er spændt og lige så vigtigt - hvorfor den er det.
En kropsterapi hos mig er blid og nænsom.
Ingen vilde ryk eller unødig smerte.
Hvis din krop undervejs får lyst til at vi tager lidt mere fat, fordi den mærker, at det er tid til at slippe noget, så kan vi sagtens gøre det.
Men det foregår altid i dit tempo og det er din krop, der siger til og fra.
Jeg tror på, at det vigtigste er at lytte til kroppen og vise, at den kan være tryg på briksen. Når vores krop og vores system er klar til at slippe noget, så skal det nok ske, men vi skal ikke tvinge det frem.

Hvem har gavn af kropsterapi?
Alle, vil jeg sige.
Måske har du brug for hjælp til at slappe af. Bare lande i din krop, fordi du er for meget i dit hoved, fordi du er stresset eller bekymret.

Måske har du smerter, som du fornemmer stammer fra noget dybere og som panodiler eller træning ikke kan få til at forsvinde.
Måske har du et gammelt traume siddende, som din krop har lyst til at slippe nu, fordi den er klar. Måske noget helt andet.
Men hvis du sidder her og læser på denne side nu, så er der måske noget, din krop gerne vil fortælle dig...

Jeg er under uddannelse hos Totum Skolen for kropsterapi.
Det betyder at du kan få elevbehandlinger til nedsat pris indtil november, hvor jeg afslutter med eksamen.

Vil du høre mere? Book en tid eller en gratis samtale her.